Nickerie.Net, dinsdag 26 juni 2012


In memoriam Wilfred Hawker

Nickeriaanse padvinder, militair en artiest

 

 

 

 Sergeant-majoor Wilfred Hawker

 2 mei 1955 - 12 maart 1982

Wilfred Hawker te Bosbivak Zanderij

 

Wilfred Edgar Hawker, geboren op 2 mei 1955 in Nieuw-Nickerie. Overleden op 12 maart 1982. Hij is het vijfde kind van Ludwig en Delia Hawker aan de Achterstraat in Nieuw-Nickerie. De familie Hawker is een van de muzikale families van Nieuw-Nickerie. Ludwig Hawker speelde viool in de Javaanse muziekgroep: Bungah I.K.B. Sutjie. Zijn moeder Delia Hawker heeft jaren gezongen in het koor Melodia.

Wilfred was tijdens zijn jeugd actief als pandvinder. Was altijd bezig met sport , spel en vaardigheden. Wilfred had twee passies: zingen en militair worden. Stond bekend als de Nickeriaanse Tom Jones. Hij wilde militair worden. Om Tigri (grensgebied tussen Suriname en Guyana) te gaan bevrijden. Dat was zijn droom. Een van de hoogtepunten in zijn leven was de dag dat hij als dienstplichtig militair werd opgeroepen. Om te dienen in de TRIS. Toepenmacht in Suriname. 

Wilfred heeft twee keer het Nickerie Songfestival gewonnen. En natuurlijk met nummers van Tom Jones: The green green grass of home en Without love. Tom Jones is zijn grote idool geweest. Maar hij zong ook liederen van Engelbert Humperdinck, Johnny Mathis en Oscar Harris. Samen met zijn broer Kenneth Hawker was hij lid van de beatgroepen: The Bill Blacks Combo en The Mixers. Wilfred uiteraard als zanger. Kenneth speelde basgitaar en drums.

 

Militaire lichamelijke vaardigheden Wilfred Hawker

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / Nickerie Plaza

26-06-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics